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요리하기..온가족이..

쿠키 몬스터 컵케잌 만들기..

by youngran 2011. 7. 20.

쿠키 몬스터 컵케잌 만들기..

레시피..

  • 1 cup + 2 tbsp cake flour (I used 1 cup plain flour + 2 tbsp of cornstarch)
  • 1/2 tbsp baking powder
  • 1/4 tsp salt
  • 1/2 cup + 2 tbsp buttermilk (add a few tsp of lemon juice to the milk and let stand for a few minutes)
  • 2 large egg whites
  • 3/4 cup sugar
  • 1/4 cup butter, softened
  • 1/2 tsp vanilla
  • Blue Icing (see recipe below)
  • Blue coconut (see recipe below)
  • 24 white chocolate buttons
  • 20-30g dark chocolate/black fondant for the pupils
  • 12 store bought chocolate chip cookies

For the cupcakes:

  1.  Preheat the oven to 350F/175C.  Line a muffin pan with 12 liners.  Grease the top of the pan. Set aside.오븐을 175도로 예열한다..
  2. Sift together the cake flour, baking powder, and salt in a medium sized bo지..밀가루 베이킹 파우더 소금을 미디움 사이즈 볼에 섞는다.
  3. Whisk together the buttermilk and egg whites in a small bowl...버터 밀크와 계란 흰자를 작은 볼에 넣어 섞는다..
  4. In a large bowl, cream the butter and sugar together until very light and fluffy, about 3 minutes. Beat in the vanilla.버터를 녹이고 설탕을 3분 저어준다..바닐라도 넣는다..
  5. Beating on medium speed, add in 1/3 of the flour mixture.중간 속도로 저어주고..밀가루 섞어 놓든것 1/3을 첨가한다..
  6. Beat in 1/2 of the egg-milk mixture, then beat in half of the remaining dry ingredients until incorporated.  Add the rest of the milk and eggs, beating until the batter is homogeneous, then add the last of the dry ingredients.1/2분량의 계란-우유 믹스쳐를 비팅한다..그러다가 밀가루를 1/2을 넣어준다..
  7. Finally, give the batter a good 2-minute beating to ensure that it is thoroughly mixed and well aerated.  Divide the batter evening among the 12 liners (about 2 tbsp per cupcake). 2분더 저어서 완전히 섞어준다.,.컵케잌 종이에 담는다..
  8. Bake for 15-18 minutes, checking just before 15 minutes.  They are done when a toothpick inserted into the centre comes out clean. (I baked mine for 15 minutes) 15분에서 18분 가량 오븐에서 구어준다..15분경 체크한다..
  9. Let cupcakes cool in pan for 5 minutes before transferring to a cooling rack to cool completely.  Wait until completely cool before icing cupcakes 오분정도 식힌다..아이싱 하기전에 완전히 식혀야 한다..사실 컵케잌은 아무 레시피를 사용해도 된다고 본다..좀 촉촉한 느낌이 오는 레시피로 컵케잌을 만드는것 요령이란다..

 

 

 

 

 

파란색 아이싱을 만든다..

  • 3 cups icing sugar
  • 1/4 cup butter, softened
  • 3-4 tbsp cold milk
  • 1/2 tbsp vanilla
  • blue food colouring

 

 

 

 

 

코코넛 가루를 비닐 봉지에 넣는다..

파란색 식용 물감을 떨어 뜨린다..

그리고 봉지를 닫고 흔든다..

그럼 이런 파란색 코코넛 가루가 만들어 진다..

 

칼로 쿠키가 들어갈 입과 눈 부위를 자른다..

눈은 하얀 초코렛에 초코렛 녹인것을 파이핑을 이용해 눈을 만든다..

 

 

 

초코 쿠키는 사서 사용했다..

 

 

 

 

샤샤가 좋아햇던 두개의 쿠키 몬스터 컵케잌..

저녁후에 후식으로 먹었다..

너무 귀여워서 먹기가 아까울 정도였는데..

다음은 엘모를 만들어 보겠다고..ㅎㅎ

샤샤는 방학에 이런것 하고 노는게 재미나다고..

난 보기만해도 즐겁네..ㅎㅎ

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